"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" - Şubat Ayı - Anasıfı Çalışmalarımız

Şubat ayı boyunca, "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında sabahçı ve öğlenci anasınıflarımız, kültürel hazinelerimizden ilham alarak muhteşem bir keşif yolculuğuna çıktılar. Renkli ve heyecanlı etkinliklerle dolu bir ay geçirdik.

Sabahçı ve öğlenci anasınıflarımız, geleneksel kültürümüzün en sevgili figürlerinden Nasrettin Hoca, Hacivat ile Karagöz ve efsanevi sanatçı Barış Manço'yu keşfetmenin keyfine vardılar. Bu büyük simaları tanımanın yanı sıra, memleketimizin zenginliklerini daha yakından görmek ve hissetmek için "Memleketim Denizli" ve "Memleketim Bursa" kitaplarını okuyup, onların içine daldılar.

Kitapların sayfaları arasında, Denizli'nin pamuk tarlaları, pamukkalesi ve horozlarından, Bursa'nın tarihi çarşılarına uzanan bir yolculuk yaptılar. Renkli resimlerle bezenmiş sayfalarda, tarih kokan sokakları, geleneksel el sanatlarını ve eşsiz doğal güzellikleri keşfettiler. Bu yolculuk, öğrencilerimizin kültürel birikimlerine yeni bir soluk getirdi.

Sanat etkinliklerinde de yaratıcılıklarını konuşturan miniklerimiz, resimlerle, heykellerle ve müzikle kültürel mirasımızı canlandırdılar. Nasrettin Hoca'nın espri dolu dünyasını, Hacivat ile Karagöz'ün sevimli kavgalarını ve Barış Manço'nun renkli dünyasını sanat eserlerine dönüştürdüler.

Bu etkinlikler, öğrencilerimizin kültürel mirasa duydukları sevgiyi ve saygıyı pekiştirdiği gibi, gezi bilincini ve yerel değerlerimizi koruma konusunda da farkındalık yarattı. Öğrencilerimiz, sadece yerel değil, aynı zamanda ulusal ve evrensel boyutta da değerleri anlama ve koruma konusunda ilham aldılar.

Şubat ayı boyunca, "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" adeta bir sanat şölenine dönüştü. Minik yüreklerimiz, kültürel köklerimizi keşfetmek ve onlara saygıyla yaklaşmak için soluksuz bir çaba gösterdiler. Bu projenin başarısında emeği geçen herkese minnettarız ve kültürel mirasımızı gelecek nesillere aktarma yolunda ilerlemeye devam edeceğiz.

Bu etkinlikleri geliştiren öğretmenlerimize teşekkürler ediyoruz.

28-02-202428-02-202428-02-202428-02-202428-02-202428-02-202428-02-202428-02-202428-02-202428-02-202428-02-2024

Yayın: 28.02.2024 - Güncelleme: 28.02.2024 12:08 - Görüntülenme: 53